top of page

Wat te doen

Hoorn is een haven stad aan het Markermeer waar genoeg te beleven valt in en om de stad.

images_c0c90c3545291e1f416fa0f804bbed29_edited.jpg

Westfries Museum


Het Westfries Museum in Hoorn is het museum over de ‘gouden’ zeventiende eeuw. De vaste collectie belicht vele facetten van deze enerverende periode, waaronder de geschiedenis van de VOC. Net als in onze tijdelijke tentoonstelling(en) spiegelen we daarin graag het heden aan het verleden. Het museum is gevestigd één van de mooiste monumenten van Hoorn, pal aan het centrale stadsplein de Roode Steen: het Statencollege uit 1632. Als bezoeker stapt u zo de zeventiende eeuw in.

WWW.WFM.NL

IMG_5307.JPG

Stoom tram Hoorn Medemblik

Klaar voor vertrek? Een avontuurlijke reis door een andere tijd begint... reis mee! Geniet van het avontuur in de Historische Driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. De stoomtrams rijden van dorp naar dorp over het platteland/ Tussen Medemblik en Enkhuizen en v.v. vaart het museumschip MS Friesland over het IJsselmeer. Maar een dagtocht door deze Historische Driehoek.

WWW.STOOMTRAM.NL

Museum van de 20ste eeuw

Het Museum van de 20e Eeuw is een nostalgisch museum, waar je je in de vorige eeuw waant. Oude interieurs en duizenden voorwerpen brengen het jeugdsentiment helemaal boven.

Wandel in een oud winkelstraatje, of ga eens in de schoolklas van vroeger zitten. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, zoals Meccano, de spelcomputer Pong of een videorecorder met pianotoetsen. Je leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel.

WWW.MUSEUMHOORN.NL

IMG_5317_edited.jpg

Stadsstrand

Hoorn krijgt een aantrekkelijke kust met een groot stadsstrand met nieuwe fiets- en wandelmogelijkheden zodat er nog meer genoten kan worden van de prachtige Markermeer kust. Nu nog in ontwikkeling. Zoals de planning er nu uitziet, kan het eerst deel van het strand in de zomer van 2023 worden geopend.

Spelen, wandelen, fietsen, zonnen, sporten, zwemmen, suppen of genieten een kopje koffie. 

WWW.STRAND.HOORN.NL

IMG_7461_edited.jpg
IMG_5321.jpg

Stand up paddling

Suppen in Hoorn is erg intrek, het Hoornse hop, Markermeer, de oude binnenstad haven en alle watertjes die daar tussen liggen zijn goed bereikbaar. Wij bieden u de mogelijkheid om twee planken te huren bij ons en anders zijn er genoeg andere mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden, wij vertellen u er graag meer over. 

IMG_5322.JPG

Wijn en Spijs

Er zijn tal van leuke, gezellige restaurants en barretjes waar u heerlijk kan genieten van de verschillende keukens. Het fijne is dat alles op loop afstand van de B&B is. 

WWW.WIJNSPIJS.NL

bottom of page